Pink-grüne Quiche mit Ziegenfrischkäse

Quiche ist genauso wie Flammkuchen etwas so herrlich Unkompliziertes und kann ganz nach Lust und Laune belegt bzw. gefüllt werden. Wir haben uns dieses Mal für eine Variante in grün und pink entschieden, weil wir die Farbkombi erstens schön fanden, zweitens noch einige kleine gemischte Beete Knollen von unserem letzten Besuch auf dem Billesberger Hof und einige Stangenbohnen übrig hatten und sich diese Farben außerdem auch in den Blättern der roten Beete wieder finden. Gebettet haben wir das Gemüse auf einem Guss aus Ziegenfrischkäse, weil der einfach perfekt zur roten Beete passt. Die Quiche ist verdammt lecker, sieht verdammt gut aus und wird mit einem gemischten Salat zu einem verdammt guten Sommeressen.


Für 1 Tarteform

TEIG
300 g Mehl
125 g Butter
1 TL Salz
ca. 60 ml Wasser
1 Ei

FÜLLUNG
8 kleine gemischte Beete Knollen (rote, gelbe, gestreifte) oder
3-4 größere Knollen
10 Stangenbohnen
1 TL Honig
einige Zweige Thymian
Olivenöl
350 g Ziegenfrischkäse
150 ml Milch
2 Eier
Muskatnuss
Salz, Pfeffer

kleine rote Beete Blätter zum Garnieren


In einer Küchenmaschine Mehl mit Butter vermengen. Salz, Ei und soviel Wasser dazu geben, dass ein geschmeidiger Teig entsteht. Teig in Frischhaltefolie wickeln und 1/2 Stunde im Kühlschrank ruhen lassen.
In der Zwischenzeit Ofen auf 200 Grad vorheizen. Kleine Beete Knollen waschen und halbieren, größere Knollen schälen, halbieren und in Spalten schneiden. Bohnen in kleine Stücke schneiden. Beides nebeneinander in einer Auflaufform verteilen, mit Olivenöl beträufeln und mit Salz und Pfeffer würzen. Die Beete Stücke zusätzlich mit Honig beträufeln und die Thymianzweige auf den Bohnenstücken verteilen. Das Gemüse im Ofen ca. 15 Minuten rösten, bis die Beete Stücke halb weich sind.
Teig dünn ausrollen und eine Tarteform damit auskleiden. Boden mit einer Gabel mehrmals einstechen. Ziegenfrischkäse mit Milch, Eiern, frisch geriebener Muskatnuss, Salz und Pfeffer verrühren und auf dem Teigboden verteilen. Die Tarteform zum Gemüse in den Ofen schieben und 15 Minuten backen. Das halbgegarte Gemüse auf der Füllung verteilen und die Quiche im Ofen weitere 15 Minuten fertig backen. Mit kleinen rote Beete Blättern bestreut servieren.

18 Comments

  • What’s up it’s me, I am also visiting this site daily, this web page is in fact
    pleasant and the visitors are genuinely sharing good thoughts.

  • I seriously love your site.. Pleasant colors & theme.

    Did you develop this site yourself? Please reply back as I’m planning to create my very own site and want to find out where you got this from or
    just what the theme is named. Cheers!

  • Hello, after reading this remarkable article i am also delighted to share my experience here with friends.

  • I like the valuable information you provide for
    your articles. I will bookmark your weblog and take a look at once more here frequently.
    I’m quite sure I’ll be informed many new stuff right right here!

    Best of luck for the next!

  • 6 Jahren ago

    I’ve been surfing online greater than three hours these days, but I never found any attention-grabbing article like yours.
    It is pretty value enough for me. Personally, if all webmasters and bloggers made good content material as you did, the internet will
    probably be a lot more useful than ever before.

  • 6 Jahren ago

    Thanks in favor of sharing such a pleasant opinion, piece of writing is good, thats
    why i have read it completely

  • What’s Happening i am new to this, I stumbled upon this I have discovered It absolutely useful and it has aided
    me out loads. I am hoping to give a contribution & assist different users
    like its aided me. Great job.

  • 6 Jahren ago

    Just desire to say your article is as astounding. The clarity in your
    post is simply spectacular and i could assume you are an expert on this subject.
    Fine with your permission let me to grab your RSS feed
    to keep updated with forthcoming post. Thanks a million and please continue the enjoyable work.

  • 6 Jahren ago

    Neat blog! Is your theme custom made or did you download
    it from somewhere? A theme like yours with a few simple adjustements would
    really make my blog shine. Please let me know where you got your
    theme. Kudos

  • 6 Jahren ago

    Pretty component to content. I just stumbled upon your weblog and in accession capital to assert that I acquire actually
    enjoyed account your weblog posts. Anyway I will be subscribing in your
    feeds and even I achievement you get entry to constantly rapidly.

  • Wow, this post is pleasant, my younger sister is analyzing these things, so I am going to inform her.

  • 6 Jahren ago

    I believe this is among the so much important info for me.
    And i am glad reading your article. But should observation on some general things, The web site taste is perfect, the articles is actually nice :
    D. Excellent activity, cheers

  • Hi there everyone, it’s my first go to see at this web site, and
    paragraph is really fruitful for me, keep up posting such content.

  • 6 Jahren ago

    Very shortly this site will be famous amid all blogging and site-building people, due to it’s pleasant articles or reviews

  • 6 Jahren ago

    Hi there to every body, it’s my first pay a quick visit of this weblog; this website
    includes awesome and genuinely excellent information in favor of visitors.

  • 6 Jahren ago

    Informative article, just what I wanted to find.

  • 6 Jahren ago

    Good day! Do you know if they make any plugins to safeguard against hackers?
    I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on. Any recommendations?

  • 6 Jahren ago

    I think this is one of the most important information for me.
    And i am glad reading your article. But should remark on few general things, The site style is wonderful,
    the articles is really nice : D. Good job, cheers

Leave A Comment

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.

Related Posts

Newsletter

Keine Neuigkeiten, Supperclubs und Tischgespräche mehr verpassen?
Dann trage dich in den Cuddling Carrots Newsletter ein.