Rhabarberkompott mit Rosmarin und Orange

Gerade ist Rhabarberzeit und die muss genutzt werden! Ich mag Rhabarber sehr mit seiner schönen kräftig rosa-roten Farbe und der leichten Säure, die immer durchkommt, auch wenn sie durch süße Früchte, Zucker oder andere süße Komponenten ausgeglichen wird. Ich bin schon immer ein großer Fan von Rhabarberkompott gewesen, sei es auf Joghurt, zu Pfannkuchen, Porridge oder Vanilleeis. Nachdem ich lange herumgetüftelt habe, wie man das klassische Kompott mit Vanille etwas abwandeln und besonders schmecken lassen könnte, habe ich mir letztens diese Variante hier überlegt, die ich euch unbedingt ans Herz legen möchte, weil sie großartig schmeckt! Vor allem der Rosmarin passt super zu Rhabarber und zusammen mit der Orange versetzt er einen direkt ans Mittelmeer.

 


Für 2 große Gläser

900 g Rhabarber (geputzt gewogen)
abgeriebene Schale und
Saft von einer Orange
200 g Zucker
4 Zweige Rosmarin

 

Ofen auf 175 Grad vorheizen. Rhabarber in schräge, ca. 4 cm lange Stücke schneiden und zusammen mit Orangenschale, Orangensaft, Zucker und Rosmarinzweigen in eine Auflaufform geben. Alles gut vermischen und ca. 10-15 Minuten im Ofen schmoren, bis der Rhabarber weich bzw. bissfest ist, aber noch seine Form behält. Kompott in Gläser abfüllen.

 

 

14 Comments

  • I am genuinely delighted to read this web site posts which includes lots of helpful
    facts, thanks for providing such data.

  • 6 Jahren ago

    Awesome issues here. I am very glad to peer your article.
    Thanks a lot and I’m taking a look forward to contact you.

    Will you kindly drop me a e-mail?

  • Pretty! This has been an extremely wonderful article.
    Thanks for supplying these details.

  • 6 Jahren ago

    I love your blog.. very nice colors & theme. Did
    you design this website yourself or did you hire someone to do it for you?

    Plz reply as I’m looking to create my own blog and would like to know where u got this from.

    thanks

  • 6 Jahren ago

    Thanks on your marvelous posting! I definitely enjoyed
    reading it, you’re a great author. I will always bookmark
    your blog and definitely will come back from now on. I want to encourage yourself to continue your great work,
    have a nice morning!

  • 6 Jahren ago

    It’s impressive that you are getting thoughts from this piece
    of writing as well as from our argument made here.

  • 6 Jahren ago

    Thanks in favor of sharing such a good idea, paragraph is pleasant,
    thats why i have read it completely

  • 6 Jahren ago

    whoah this weblog is great i really like reading your articles.
    Keep up the good work! You realize, lots of people are looking round for
    this information, you could help them greatly.

  • My spouse and I stumbled over here coming from a different web page and thought I might check things out.
    I like what I see so now i’m following you. Look forward
    to finding out about your web page repeatedly.

  • It’s actually a nice and helpful piece of information. I’m happy that
    you just shared this useful info with us. Please keep
    us informed like this. Thanks for sharing.

  • 6 Jahren ago

    Hi mates, how is all, and what you wish for to say concerning
    this piece of writing, in my view its actually remarkable in favor
    of me.

  • 6 Jahren ago

    Wonderful, what a webpage it is! This website presents helpful information to us, keep it up.

  • 6 Jahren ago

    I love your blog.. very nice colors & theme. Did you make this website yourself or did you hire someone to do
    it for you? Plz reply as I’m looking to construct my own blog
    and would like to find out where u got this from.

    thank you

  • 6 Jahren ago

    We are a gaggle of volunteers and starting a new scheme in our community.

    Your website provided us with helpful info to work on. You have performed a formidable job
    and our whole neighborhood will be thankful to you.

Leave A Comment

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.

Related Posts

Newsletter

Keine Neuigkeiten, Supperclubs und Tischgespräche mehr verpassen?
Dann trage dich in den Cuddling Carrots Newsletter ein.