Rote Bete-Süßkartoffel-Orangen-Suppe

An alle rote Bete Gegner unter euch: probiert diese Suppe! Timon ist wirklich kein rote Bete Fan, aber diese Suppe mochte er sehr. Seiner Meinung nach schmeckt sie nicht nach „modriger“ rote Bete, sondern frisch und fruchtig. Die Beigabe von Süßkartoffeln, Kokosmilch und Blutorangensaft bietet euch, liebe rote Bete Gegner, also die einmalige Chance, dieses köstliche Gemüse mit der hammermäßigen Farbe ganz neu kennen und lieben zu lernen.

 


Für 4 Portionen

2 kleine Zwiebeln
2 Knoblauchzehen
Ingwer (ca. 4 cm)
1/2 Chili
1 EL Kokosöl
2 Süßkartoffeln
4 rote Bete Knollen
400 ml Kokosmilch
Gemüsebrühe
Saft von 2 Blutorangen
Salz
schwarzer Sesam

Zwiebeln und Knoblauch würfeln, Ingwer schälen und in Scheiben schneiden. Chili in feine Streifen schneiden. Süßkartoffeln und rote Bete schälen und grob würfeln.

Zwiebeln im Kokosöl glasig dünsten, Knoblauch, Ingwer und Chili kurz mit dünsten. Süßkartoffeln und rote Bete in den Topf geben, salzen und auf mittlerer Hitze ein paar Minuten im eigenen Saft schmoren.

Etwas Kokosmilch beiseite stellen, mit der restlichen Kokosmilch und Gemüsebrühe aufgießen bis das Gemüse bedeckt ist. Ca. 30 Minuten köcheln lassen bis die rote Bete weich ist. Orangensaft unterrühren, die Suppe fein pürieren und mit Salz abschmecken.

Falls die Suppe noch zu breiig ist, mit Gemüsebrühe oder Wasser aufgießen, bis die Konsistenz stimmt. Auf Schüsseln verteilen und mit Kokosmilch und schwarzem Sesam garniert servieren.

10 Comments

  • Wow, this piece of writing is nice, my sister is analyzing
    these kinds of things, so I am going to let know her.

  • 6 Tagen ago

    Why viewers still make use of to read news papers when in this technological world the whole thing is
    presented on net?

  • 1 Woche ago

    Wonderful article! That is the kind of information that are supposed to be shared around the
    net. Disgrace on Google for now not positioning this post higher!
    Come on over and seek advice from my site . Thanks =)

  • 1 Woche ago

    Hi there! I could have sworn I’ve been to this blog before but after
    going through many of the posts I realized it’s new to me.
    Regardless, I’m certainly delighted I found it and I’ll be bookmarking it and checking back
    regularly!

  • Thanks in favor of sharing such a fastidious opinion, piece of
    writing is good, thats why i have read it entirely

  • 1 Woche ago

    Definitely believe that which you stated. Your favorite reason seemed to
    be on the net the easiest factor to take note of.
    I say to you, I definitely get annoyed whilst folks consider concerns that they plainly don’t understand about.
    You controlled to hit the nail upon the top as neatly as defined out
    the whole thing without having side effect , folks can take a signal.
    Will probably be back to get more. Thanks

  • 2 Wochen ago

    I needed to thank you for this fantastic read!! I certainly enjoyed every little bit of it.
    I have you book-marked to check out new things you post…

  • 2 Wochen ago

    Thank you for the good writeup. It in fact was a amusement account it.
    Look advanced to far added agreeable from you! By the way, how can we communicate?

  • 2 Wochen ago

    Hi there, I discovered your website by way of Google while looking for a related matter, your web site got here up,
    it seems to be good. I’ve bookmarked it in my google bookmarks.

    Hello there, simply became alert to your blog thru Google,
    and found that it is truly informative. I’m gonna watch
    out for brussels. I’ll be grateful in the event you proceed
    this in future. Numerous other folks shall be benefited out
    of your writing. Cheers!

  • 3 Wochen ago

    Pretty component of content. I simply stumbled upon your website and in accession capital to claim that
    I acquire in fact enjoyed account your weblog
    posts. Anyway I’ll be subscribing in your augment or even I success you get right of entry
    to constantly rapidly.

Leave A Comment

Related Posts

Newsletter

Keine Neuigkeiten, Supperclubs und Tischgespräche mehr verpassen?
Dann trage dich in den Cuddling Carrots Newsletter ein.